Werking van magnesium chloride, magnesiumzout in bad

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen voor het lichaam. Magnesium heeft veel verschillende positieve werkingen. Magnesium wordt ook wel het best bewaarde geheim tot gezondheid en verjonging genoemd. Magnesium zorgt ervoor dat verschillende processen in het lichaam goed verlopen, zoals de vorming van bot en spieren.

Wat doet magnesium:
– Helpt bij opbouw van spieren en botten
– Zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Magnesium is zeer belangrijk tegen stress, bij stress heeft het lichaam meer magnesium nodig.
– Ondersteunt de energiestofwisseling en de geestelijke gezondheid
– Is van belang bij de overdracht van zenuwprikkels
– Speelt een belangrijke rol bij de regulering van de bloeddruk, cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel
– Belangrijk voor de werking van het geheugen, vooral op latere leeftijd.
– Versoepelt gewrichten
– Verbeterd nachtrust
– Geeft energie en uithoudingsvermogen
– Stuurt gehele stofwisseling aan
– Stimuleert vetverbranding
– Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking
– Verzacht de huid
– Hydrateerd de huid
– Herstelt de PH-waarde
– Ondersteunt bij het behouden en herstellen van een normale huidfunctie
– Werkt ontsmettend en ontstekingsremmend

Huidaandoeningen en huidinfecties:
Magnesium kan goed gebruikt worden bij verschillende huidaandoeningen en infecties, zoals psoriasis, eczeem en andere ontstekingen aan de huid. Magnesium zorgt ervoor dat de huidcellen normaliseren waardoor symptomen verzachten. Magnesium geeft rust aan de huid, de jeuk wordt verminderd en de huid gehydrateerd.

Magnesium te kort
Bij een magnesium tekort kunnen er verschillende klachten ontstaan, klachten die onder andere kunnen ontstaan zijn:
– Spierkrampen of gespannen spieren
– Spierzwakte
– Lusteloos
– Meer menstruatiepijn
– PMS
– Prikkelbaar
– Laag libido
– Hoofdpijn of migraine
– Slapeloosheid
– Vermoeidheid

In bad
Het lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken en dus moeten wij magnesium uit voeding halen of door middel van badderen in zout. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat dit vitale mineraal het lichaam binnentreedt door de huid en dan opgenomen wordt in het lichaam via de bloedbaan. Een bad nemen is dan ook de ideale manier om extra magnesium binnen te krijgen.

Waar zit magnesium in?
Magnesium is vinden in Dode Zeezout, epsom zout en in magnesium chloride oftewel magnesiumvlokken, deze wordt gewonnen door scheiding en zuivering van het water uit de Dode zee.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post