Werking van etherische olie Rode Ceder (Virginia)

De rode ceder oftewel Juniperus Virginiana, is een warme etherische olie die vooral helpt bij verschillende huidproblemen en bij stress.

Omschrijving
De rode ceder is een slanke groenblijvende boom die 35 meter hoog kan worden. De stam van de rode ceder kan een doorsnede van maar liefst anderhalve meter bereiken. De boom kan tot wel 300 jaar oud worden. De rode ceder komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De rode ceder behoort tot de familie van de cipresachtige Cupressaceae en is dan ook geen echte ceder, maar een cypres.

Geur
De rode ceder heeft een heerlijke warme harmoniserende en houtachtige geur.

Extractie
Rode Ceder olie wordt verkregen via stoomdestillatie van het hout.

Eigenschappen:
Antiseptisch, samentrekkend, bevordert menstruatie, slijmuitdrijvend, insectenwerend, mottenwerend en kalmerend op het zenuwstelsel.

Werking / helpt bij:
Luchtwegklachten, bronchitis, sinusitis, acne, vette huid, psoriasis, jeukende huid, eczeem, stress en spanning, reumatische klachten, haaruitval, spataderen, zweren en aambeien.

Contra-indicatie
– Niet geschikt voor zwangere vrouwen.
– Bij borstvoeding, raadpleeg een arts voor gebruik
– Bij gebruik van bloedverlagende medicijnen of hartproblemen, raadpleeg een arts voor gebruik
– Etherische oliën worden afgeraden bij kleine kinderen
– Etherische oliën bevatten limoneen en linalool en andere stoffen die mogelijk een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Samenstelling:
Alpha-isomethyl Ionone
Amyl Cinnamal
Amyl Cinnamyl Alcohol
Anise Alcohol
Benzyl Alcohol
Benzyl Benzoate
Benzyl Cinnamate
Benzyl Salicylate
Butylphenyl Methylpropional
Cinnamal
Cinnamyl Alcohol
Citral
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Evernia Furfuracea Extract
Evernia Prunastri Extract
Farnesol
Geraniol
Hexyl Cinnamal
Hydroxycitronellal
Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde
Iso Eugenol
Limonene
Linalool
Methyl 2-octynoate

* Staat er een uitroepteken, dan betekend dat de hoeveelheid van dat stofje een allergische reactie kan veroorzaken.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post