Werking van etherische olie Citroen

Citroen olie is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid. De olie heeft een sterke antibacteriële en antivirale werking.

Omschrijving
De citroen is een kleine groenblijvende boom die ongeveer 6 meter hoog kan worden. De citroenboom bloeit vrijwel het hele jaar en draagt doorlopend vruchten. De citroen is vermoedelijk afkomstig uit het oosten van India. De citroenboom is tegenwoordig in het gehele Middellandse Zeegebied te vinden.

Geur
De geur van de citroen is heerlijk fris.

Extractie
Citroenolie wordt verkregen door koude persing van de verse schil van de vrucht. Er zijn 200 kilo citroenschillen nodig voor het maken van 1 kilo olie.

Eigenschappen:
Antiviraal, bacteriedodend, versterkend en stimulerend voor het immuunsysteem, bloedverdunnend, samentrekkend, aderversterkend, verhelderend en concentratieverhogend.

Werking / helpt bij:
Luchtweginfecties, griep en verkoudheid, keelpijn, couperose, vette huid, droge huid, eelt, eksterogen, acne, puistjes, insectenbeten, afbrekende nagels, winterhanden en wintervoeten.

Contra-indicatie
– Bij zwangerschap of borstvoeding, raadpleeg een arts voor gebruik
– Bij gebruik van bloedverlagende medicijnen of hartproblemen, raadpleeg een arts voor gebruik
– Etherische oliën worden afgeraden bij kleine kinderen
– Etherische oliën bevatten limoneen en linalool en andere stoffen die mogelijk een allergische reactie kunnen veroorzaken.
– Citroen olie is een fototoxische olie dat wil zeggen dat de olie op de huid onder invloed van zonlicht (UV- straling) voor bruine huidverkleuringen kan zorgen. Vermijd daarom na het bad een aantal uren de zon.

Samenstelling
Alpha-isomethyl Ionone
Amyl Cinnamal
Amyl Cinnamyl Alcohol
Anise Alcohol
Benzyl Alcohol
Benzyl Benzoate
Benzyl Cinnamate
Benzyl Salicylate
Butylphenyl Methylpropional
Cinnamal
Cinnamyl Alcohol
Citral !
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Evernia Furfuracea Extract
Evernia Prunastri Extract
Farnesol
Geraniol !
Hexyl Cinnamal
Hydroxycitronellal
Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde
Iso Eugenol
Limonene !
Linalool !
Methyl 2-octynoate

* Staat er een uitroepteken, dan betekend dat de hoeveelheid van dat stofje een allergische reactie kan veroorzaken.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post