Werking van etherische olie Bergamot, Citrus Bergamia

Bergamot heeft een kalmerende werking en heeft verschillende positieve eigenschappen voor de huid.

Omschrijving
De bergamot is een kruising tussen een bittere sinaasappel en een citroen. De bergamotboom is een kleine boom. De kleur van de vruchten zijn groen-oranje maar kan bij het ouder worden veranderen naar olijfkleurig. De verkleuring heeft geen invloed op de kwaliteit. Bergamot wordt bijna in alle subtropische landen gekweekt. Oorspronkelijk komt de bergamot boom uit West-Indië. Christoffel Columbus zou de Bergamot meegebracht hebben uit de Canarische Eilanden. Momenteel wordt bergamot vooral in Italië en Ivoorkust gekweekt.

Geur
De bergamot heeft een typische geur.

Extractie
Bergamot olie wordt verkregen door koude persing van de schillen van de bijna rijpe vrucht. 100 kg. vruchten leveren ongeveer 500 gr. olie op.

Eigenschappen:
Anti-depressief, kalmerend bij angst en onrust, sterk huidregenererend , wondhelend en slapeloosheid.

Werking / helpt bij:
Eczeem, acne, puistjes, steenpuisten, psoriasis, jeuk, depressies, littekens, wonden, keelpijn, insectensteken, vermoeidheid, opgezet gevoel, buikpijn, blaasontsteking, maagklachten en spijsverteringsproblemen.

Contra-indicatie:
– Bij zwangerschap of borstvoeding, raadpleeg een arts voor gebruik
– Bij gebruik van bloedverlagende medicijnen of hartproblemen, raadpleeg een arts voor gebruik
– Etherische oliën worden afgeraden bij kleine kinderen
– Etherische oliën bevatten limoneen en linalool en andere stoffen die mogelijk een allergische reactie kunnen veroorzaken.
– Bergamotolie is een sterk fototoxische olie dat wil zeggen dat bergamot op de huid onder invloed van zonlicht (UV- straling) voor bruine huidverkleuringen kan zorgen. Vermijd daarom na het bad een aantal uren de zon.

Samenstelling:
Alpha-isomethyl Ionone
Amyl Cinnamal
Amyl Cinnamyl Alcohol
Anise Alcohol
Benzyl Alcohol
Benzyl Benzoate
Benzyl Cinnamate
Benzyl Salicylate
Butylphenyl Methylpropional
Cinnamal
Cinnamyl Alcohol
Citral
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Evernia Furfuracea Extract
Evernia Prunastri Extract
Farnesol
Geraniol
Hexyl Cinnamal
Hydroxycitronellal
Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde
Iso Eugenol
Limonene
Linalool
Methyl 2-octynoate

* Staat er een uitroepteken, dan betekend dat de hoeveelheid van dat stofje een allergische reactie kan veroorzaken.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post