Werking van Dode Zeezout in bad

Het water in de Dode Zeezout is zeer uniek, het bevat namelijk maar liefst 27% aan verschillende zoutsoorten. Normaal zeewater bevat maar slechts 3% aan zout. De rijke unieke samenstelling van het Dode Zeezout heeft een therapeutisch effect op de algehele gezondheid.

Waar komt het vandaan?
Dode zeezout wordt gewonnen uit de Dode Zee, deze ligt tussen Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël. Het instromende water verdamp daar grotendeels en daardoor is het een stapelplaats van mineralen en spoorelementen.

Samenstelling

Magnesium
Magnesum is een zeer belangrijk mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 essentiële reacties in het lichaam, waaronder: de ontspanning van de spieren, zenuwen en bloedvaten, het vrijmaken van energie uit voeding, de vorming van gezonde tanden en botten, verhoogde weerstand tegen spanning en stress, versterking van het geheugen en concentratievermogen, de bevordering van de gezondheid van hart en bloedvaten, stevigheid van het skelet, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Dode Zeezout bestaat voor 31% tot 35% uit magnesiumchloride.

Kalium
Essentieel voor hydratatie, hartritme, spiercontracties en de PH-balans. Dode Zeezout bestaat voor 20-28% uit kalium.

Natrium
Nodig voor de opname en het transport van voedingsstoffen, de vochtbalans, de bloeddruk en de overdracht van zenuwsignalen. Natrium is belangrijk voor het evenwicht van het lymfevocht (wat op zijn beurt belangrijk is voor het functioneren van het immuunsysteem). Dode Zeezout bestaat voor 3 – 8% uit natrium.

Calcium
Speelt een belangrijke rol bij de vorming van en het behoud van gezonde botten en tanden. Het is ook nodig voor de bloedcirculatie, om hormonen af ​​te geven, het lichaamsgewicht te reguleren en enzymen te stabiliseren. Dode Zeezout bestaat voor 0,1 – 0,5% uit calciumchloride.

Zwavel
Helpt bij het synthetiseren van eiwitten, ondersteunt kraakbeen en bindweefsels, helpt het lichaam bacteriën te weerstaan en reinigt het lichaam van gifstoffen. Dode Zeezout bestaat voor 0,05-0,2% uit zwavel.

Werking

Huidverzorgend
Dode zeezout verbeterd de vochtbalans van de huid. Zo helpt het bij roodheid, jeuk, ruwheid en verbeterd het de huidbarriëre. Ruwheid van de huid draagt bij aan de vorming van fijne lijntjes en rimpels. Dode Zeezout helpt bij het afvoeren van dode huidcellen.

Pijnlijke spieren
Dode Zeezout kan helpen de pijn te verminderen bij spierpijn en spierkrampen. Het Dode Zeezout kalmeert en ontspant de weefsels.

Verdere werkingen:
Ontstekkingremmend, vochtvasthoudend en stressverlagend.

Helpt bij:
Acne, psoriasis, reumatoïde artritis, spierpijn, atopische eczeem, depressie en fibromyalgie.

Onderzoek en experimenten
Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar Dode Zeezout bij verschillende kwalen en chronische ziektes en de positieve effecten die het Dode Zeezout daarvoor biedt.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post