Werking etherische olie Rozemarijn, Rosmarinus Officinalis

Volgens de oude Grieken heeft etherische olie rozemarijn een versterkende werking op het verstand en de geheugen. Rozemarijn werd om die reden een symbool van nagedachtenis, liefde en vriendschap, bij geboorten, bruiloften en begrafenissen. Volgens de traditie helpt rozemarijn tegen het kwaad en doet het vriendschappen ontstaan.

Omschrijving
De Rozemarijn is een groenblijvende heester die tot 1,5 m hoog kan worden. De plant heeft rechtop gaande takken met naaldvormige blaadjes. Van maart tot mei bloeit de struik met kleine blauwwitte bloemen. De rozemarijn komt oorspronkelijk uit de droge gebieden vooral aan de kust rond de Middellandse Zee. De Rozemarijn groeit nu (bijna) overal ter wereld. De belangrijkste producenten van rozemarijnolie zijn Spanje, Frankrijk en Tunesië.

Geur
De geur is heerlijke kruidig.

Extractie
Rozemarijn olie wordt verkregen door middel van stoomdestillatie van de bloeiende plant.

Eigenschappen: Slijmoplossend, opwekkend, schimmelbestrijdend, ontstekingswerend en krampstillend.

Werking / helpt bij: Luchtweginfecties, bronchitis, sinusitis, concentratie, acne, eczeem, candida, dermatitis, geestelijke vermoeidheid, stress, spierklachten, migraine, roos, vet haar, haaruitval, luizen, griep, infecties, verkoudheid, duizeligheid, pijnlijke menstruatie, koude handen en voeten, jicht en gewrichtspijn.

Contra-indicatie
– Niet geschikt voor zwangere vrouwen.
– Bij borstvoeding raadpleeg een arts voor gebruik.
– Bij gebruik van bloedverlagende medicijnen of hartproblemen, raadpleeg een arts voor gebruik.
– Niet geschikt bij epilepsie
– Etherische oliën worden afgeraden bij kleine kinderen.
– Etherische oliën bevatten limoneen en linalool en andere stoffen die mogelijk een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Samenstelling
Alpha-isomethyl Ionone
Amyl Cinnamal
Amyl Cinnamyl Alcohol
Anise Alcohol
Benzyl Alcohol
Benzyl Benzoate
Benzyl Cinnamate
Benzyl Salicylate
Butylphenyl Methylpropional
Cinnamal
Cinnamyl Alcohol
Citral
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Evernia Furfuracea Extract
Evernia Prunastri Extract
Farnesol
Geraniol
Hexyl Cinnamal
Hydroxycitronellal
Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde
Iso Eugenol
Limonene
Linalool !
Methyl 2-octynoate

* Staat er een uitroepteken, dan betekend dat de hoeveelheid van dat stofje een allergische reactie kan veroorzaken.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post