Werking etherische olie May Chang, Litsea

Omschrijving
De May Chang is een kleine bladverliezende boom die tot 2,7 m hoog kan worden. De boom heeft citroen geurende lancet vormige bladeren. De May Chang heeft witte bloemen in de vorm van pruimen, deze worden gevolgd door kleine besjes die op peperkorrels lijken. De boom komt voor in de oostelijke Himalayas, China en Taiwan.

Geur
De geur is heerlijk fris en citroen-achtig.

Extractie
May Chang olie wordt verkregen door middel van stoomdestillatie van de rijpe bessen.

Eigenschappen: Antidepressivum, sterk ontstekingsremmend, antiseptisch, samentrekkend, insectenwerend, tonicum en sterk kalmerend.

Werking / helpt bij: Asmatische klachten, nerveuze depressie, angst, vermoeidheid, schimmelinfecties, dermatitis, huidverzorging bij extreem vette huid en acne, vet haar, hoofdpijn, spierpijn, dysmenorroe (pijnlijke menstruatie), koude rillingen en reisziekte.

Onderzoek heeft aangetoond dat May Chang waardevol kan zijn bij de behandeling van hartritme stoornissen.

Contra-indicatie
– Niet geschikt voor zwangere vrouwen.
– Bij borstvoeding raadpleeg een arts voor gebruik.
– Bij gebruik van bloedverlagende medicijnen of hartproblemen, raadpleeg een arts voor gebruik.
– Etherische oliën worden afgeraden bij kleine kinderen.
– Etherische oliën bevatten limoneen en linalool en andere stoffen die mogelijk een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Samenstelling
Alpha-isomethyl Ionone
Amyl Cinnamal
Amyl Cinnamyl Alcohol
Anise Alcohol
Benzyl Alcohol
Benzyl Benzoate
Benzyl Cinnamate
Benzyl Salicylate
Butylphenyl Methylpropional
Cinnamal
Cinnamyl Alcohol
Citral !
Citronellol !
Coumarin
Eugenol
Evernia Furfuracea Extract
Evernia Prunastri Extract
Farnesol
Geraniol !
Hexyl Cinnamal !
Hydroxycitronellal
Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde
Iso Eugenol
Limonene !
Linalool !
Methyl 2-octynoate

* Staat er een uitroepteken, dan betekend dat de hoeveelheid van dat stofje een allergische reactie kan veroorzaken.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post