Voordelen van zuiveringszout in bad, Natriumbicarbonaat, baking soda

Zuiveringszout oftewel Sodium Bicarbonaat of Natriumbicarbonaat (baking soda) is het hoofd ingrediënt van bruisballen en andere bruisproducten. Wanneer het zout oplost in water geeft het zout namelijk een bruisend effect. Behalve dat zuiveringszout leuk bruist heeft het zout ook ontzettend veel gezondheidsvoordelen.

Evenwichtig zuurgraad
Zuiveringszout werkt ondersteunend aan een gezond zuur-base evenwicht. Dit kan door het zout oraal in te nemen, maar ook door badderen in het zout.

Natriumbicarbonaat is een van de belangrijkste stoffen in het bloed, het zorgt namelijk voor het zuur-base-evenwicht. Het zuur-base evenwicht is de balans van de pH waarde van het bloed. Voor het goed functioneren van diverse functies in het lichaam is het van belang om de zuurgraad van het bloed binnen zeer nauwe grenzen te houden.

Verzuring in het lichaam kan onder andere ontstaan door stress, weinig beweging en verkeerde voeding.

Gezondheidseffecten voor de huid
Natriumbicarbonaat heeft verschillende gezondheidsvoordelen voor de huid. Zo zorgt zuiveringszout voor een zachte huid en houdt het de groei van bacteriën tegen, ideaal bij wonden of bij stinkende oksels en voeten.

Voeten:
Het zout verwijderd dode huidcelen en verminderd daarmee eelt. Zuiveringszout is dan ook ideaal als scrub of voor in een voetenbadje. Scrubben kan wel voor irritatie zorgen bij een gevoelige huid.

Een voetenbad met zuiveringszout neutraliseerd de voetgeur en geeft verlichting bij vermoeide voeten. Het zout maakt ook nog eens je voeten zachter.

Wonden:
Bij wonden kan je een bad nemen met zuiveringszout, het zout helpt namelijk de bacteriën te doden.

Combinatie met magnesium
Zuiveringszout vormt een ideal combinatie met magnesium. Natriumbicarbonaat zorgt ervoor dat de magnesium nog sneller naar de cellen wordt gebracht en magnesium is een zeer belangrijk mineraal voor het lichaam.

Een ander voordeel is dat een combinatie van natriumbicarbonaat en magnesium ook een zeer zuiverend en detox effect heeft. Ze versterken ze elkaar. Magnesium bevind zich onder andere in Dode Zeezout, epsomzout en in magnesium chloride of magnesiumvlokken.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post