Stoppen met nagelbijten: Hoe afleren en handige tips

Veel mensen hebben te maken met nagelbijten en omdat het nagelbijten vaak automatisch gaat is het lastig om te stoppen. Gelukkig zijn er verschillende methodes om het nagelbijten af te leren.

Nagellak met vieze smaak
Er zijn verschillende soorten nagellakken op de markt tegen nagelbijten. De transparante nagellak bevat een vieze smaak die ervoor zorgt dat je sneller van de nagels afblijft.

Mooi kleurtje
Geef je nagels een mooi kleurtje met nagellak. De nagellak herinnerd je eraan om niet te bijten. Nagellak kan heel mooi zijn en dat geeft dan ook motivatie om te stoppen met nagelbijten. Wie wil er namelijk nou niet prachtige gelakte nagels hebben?

Pleisters
Pleisters kunnen helpen om het nagelbijten te voorkomen. Je plakt de pleisters over de nagels heen en je kan de nagels niet meer bijten. De pleisters herinneren je er ook aan dat je niet mag bijten, wanneer er een pleister los is zullen de andere pleisters jou herinneren om niet te bijten.

Afleiding
Zorg ervoor dat je afleiding hebt als je drang voelt om je nagels te gaan bijten.

Verlaag stress
Stress en spanning zorgt ervoor dat je nog sneller gaat nagelbijten en dat zijn vaak ook de momenten dat je gewoon echt niet kan stoppen. Probeer daarom bij stress de spanning zo snel mogelijk te verlichten door te relaxen.

Wat heel goed helpt bij stress is een heerlijk warm bad met badzout en etherische oliën. Badzout Boost is daar erg geschikt voor. Deze helpt stress te verlagen en helpt bij depressie.

Verzorg de nagels goed
Houdt de nagels goed bij, zorg ervoor dat ze niet te lang worden en dat er geen scherpe randje komen. Lange nagels en scherpe randjes zorgen ervoor dat er behoeftte is om af te bijten. Bij lange nagels heb je ook sneller de kans dat de nagel gaat scheuren en de kans is dan heel groot dat je deze gaat afbijten.

Nagelvijltje of nagelschaartje bij je houden
Houd een nagelschaartje of een nagelvijltje dicht bij je in de buurt. Een gescheurde nagel kan je dan direct verhelpen en dus hoef je de nagel niet kort te bijten.

Versterk de nagels
Zorg ervoor dat de nagels goed sterk zijn en daardoor minder snel breken. Je kan de nagels versterken met natuurlijke producten zoals etherische oliën. Zo kan je bijvoorbeeld de nagels een heerlijk verzorgend handbadje geven met etherische olie en Dodezee zout.

Etherische olie citroen: helpt bij afbrekende nagels.
Etherische olie Ylang Ylang: helpt bij broze nagels

Geschikte badzouten:
Badzout Ylang Ylang met Dodezee zout
Badzout anti eelt voetenbadje met citroen, Dodezee zout en zuiveringszout.

Share this post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *