Sinusitis klachten symptomen verminderen met etherische oliën

Neusbijholteontsteking oftewel sinusitis kan vervelende klachten geven. Met etherische oliën kan je sinusitis niet genezen, maar je kan de klachten wel verminderen.

Wat is Sinusitis?
De bijholtes zijn benige, met lucht gevulde holtes in het gezicht en schedel. Een bijholteontsteking is een ontsteking van het zachte weefsel in de bijholtes.

Er zijn twee soorten bijholteontstekingen, namelijk de kortdurend en de langdurende. Een kortdurende of acute bijholteontsteking kan optreden na een verkoudheid, een allergische reactie of door luchtvervuiling. Een lagdurige of chronische bijholteontsteking duurt langer dan 12 weken. Een chronische bijholteontsteking kan een constant vermoeid gevoel geven en kan de levenskwaliteit laten afnemen.

Symptomen
Wanneer er sprake is van verstopte bijholtes, een loopneus en druk of pijn aan het gezicht of hoofdpijn, dan kan dit wijzen op een verkoudheid. Echter wanneer het snot dikker is en geel of groen gekleurd dan kan dit wijzen op een bijholteontsteking. Als het snot vanuit de neusholte naar de keel loopt (postnasale drip) ontstaat er een irriterende hoest.

Badzout
Etherische oliën kunnen goed ingezet worden, de oliën werken door het inhaleren van de geuren. Dit kan doormiddel van stomen of een lekker bad met speciaal badzout met Dode Zeezout. Het Dode zeezout werkt ook nog eens ontstekingsremmend.

Geschikte etherische oliën:

Lavendel: versterkt het immuunsysteem, helpt bij luchtwegaandoeningen en hoofdpijn.

Eucalyptus: werkt slijmoplossend, antiviraal en bacteriedodend, verlicht hoofdpijn, keelpijn en hoest.

Citroen: is versterkend en stimulerend voor het immuunsysteem, werkt antiviraal en bacteriedodend.

Basilicum: werkt slijmoplossend, helpt bij sinusitis.

Petitgrain: werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Helpt bij luchtweginfecties.

Rode ceder: werkt slijmuitdrijvend, helpt bij sinusitis.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post