Psoriasis klachten verminderen met Dode Zeezout en oliën

Etherische oliën en Dode Zeezout kunnen psoriasis niet genezen, maar ze kunnen wel helpen om de klachten van psoriasis te verminderen. Door middel van een warm bad te nemen met Dode zeezout en etherische oliën nemen de klachten af.

Wat is psoriasis?
Psoriasis is een chronische huid auto-immuunziekte, het immuunsysteem stuurt verkeerde signalen waardoor de groeicyclus van de huidcellen te snel gaat. Psoriasis kan optreden op elk deel van het lichaam. De ziekte wordt vaak geassocieerd met andere ernstige gezondheidsklachten, zoals depressie, diabetes en hart- en vaatziekten.

Symptomen
Op de huid zijn rode vlekken aanwezig en ontstoken huid dat gaat schilferen en barsten, hierdoor ontstaan pijnlijke zweren en scheuren in de huid.

Dode Zeezout
Dode zeezout verbeterd de vochtbalans van de huid. Zo helpt het bij roodheid, jeuk, ruwheid en verbeterd het de huidbarrière. Dode Zeezout helpt bij het afvoeren van dode huidcellen. Dankzij de antibacteriële werking van zwavel in Dode zeezout, heeft het zout ook een reinigende werking op de huid.

Etherische oliën die geschikt zijn bij psoriasis:

Lavendel: werkt helend en verzachtend. Lavendel is huidverzorgend voor de gevoelige huid en geïrriteerde huid. Lavendel helpt bij wondjes en jeuk.

Bergamot: werkt sterk huidregenererend en wondhelend. Helpt bij jeuk en wonden.

Rode ceder: helpt bij de jeukende huid en bij zweren.

Aanrader
Badzout Boost: is zeer geschikt bij huidklachten en is speciaal samengesteld voor een huidverzorgende en stressverlagende werking. Badzout Boost bevat Dode Zeezout en de etherische oliën: lavendel, bergamot en rode ceder.

Share this post