Misselijk of duizelig na warm bad, oorzaken

Het kan voor komen dat jij je naar voelt na het nemen van het bad. Je bent bijvoorbeeld een duizelig, misselijk of voelt je flauw. Dit gevoel heeft een goede reden en als je er op let kan je er rekening mee houden en het zelfs voorkomen. Bij twijfel of erge klachten van duizeligheid of misselijkheid ga dan langs bij de huisarts.

Warmte van het bad
Door de warmte van het bad verwijden de bloedvaten in het lichaam zich. Hierdoor stroomt er meer bloed door deze vaten heen. Als je dan uit bad gaat moet het lichaam zich weer aanpassen aan de temperatuur van de omgeving en zullen de bloedvaten weer vernauwen. Voor een korte tijd heeft het lichaam moeite om de bloeddruk op peil te houden, hierdoor kan je duizelig worden. De ideale temperatuur van het badwater ligt tussen de 37 en 40 graden.

Houding
De houding speelt ook een grote rol als het gaat om duizelig worden. Het lichaam gaat van liggende positie naar staande positie. Het bloed moet dan opeens verticaal naar je hoofd toe gepompt worden. Je hersenen krijgen even kort minder bloed en daardoor kan je duizelig worden.

Lage bloeddruk
Door de verandering van temperatuur of plotselinge verandering van houding daalt de bloeddruk kort, de doorbloeding naar de hersenen is dan onvoldoende. Wanneer je bloeddruk daalt kan je verschillende klachten krijgen zoals, duizeligheid, moeheid, misselijkheid, zwart voor de ogen en zelfs flauwvallen.

Share this post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *