Littekens verminderen en voorkomen met etherische oliën

Helaas zullen littekens nooit helemaal verdwijnen, maar je kan de littekens wel verminderen. Met bepaalde etherische oliën kan je ervoor zorgen dat een litteken vervaagd en minder zichtbaar wordt.

Wat zijn littekens?
Littekenvorming is een natuurlijke fase van het genezingsproces na een verwonding aan de huid. Alleen wonden waarbij de opperhuid niet is beschadigd, kunnen helen zonder dat er sprake is van littekenvorming. De vernietigde huid kan niet op de normale manier vervangen worden. De wond wordt in plaats daarvan gerepareerd met fibreus collageen bindweefsel om de beschadigde huid opnieuw te binden. Na de genezing blijft het lichaam collageen sturen en dit heeft op den duur effect op de grootte en de vorm van het litteken.

Drie maanden na de verwonding is het litteken op zijn lelijkst. Na een jaar kan je zien hoe het litteken is, in de meeste gevallen is het litteken namelijk in deze periode bijgetrokken.

Hoe helpen etherische oliën?
Etherische oliën kunnen op verschillende manieren helpen om littekens te verminderen. Zo zijn er oliën die de wondjes ontsmetten en de genezing ondersteunen, de kans op littekens wordt dan verkleind. Er zijn ook etherische oliën die voor een betere doorbloeding zorgen, waardoor littekens vervagen.

Geschikte etherische oliën:

Lavendel: heeft helende, antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen, deze eigenschappen zorgen ervoor dat littekens vervagen. Lavendel olie kan ook ingezet worden om de wond te behandelen.

Bergamot: is sterk huidregenererend en werkt wondhelend. Helpt bij littekens.

Mandarijn: verzorgt het litteken door te hydrateren.

Petitgrain: heeft een antiseptische werking bij wonden. Helpt bij littekens.

Aanrader:
Badzout Boost is speciaal ontwikkeld om de huid te verzorgen. Het badzout bevat Dode Zeezout, magnesium chloride, lavendel, bergamot en rode ceder.

Badzout Sunny Citrus bevat Dode Zeezout, mandarijn, zoete sinaasappel en petitgrain.

of kies voor Badzout Lavendel.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post