Etherische olie eucalyptus, Eucalyptus Globulus

Eucalyptus olie wordt vooral gebruikt bij griep en verkoudheid. Eucalyptus dood de bacteriën, werkt koortsverdrijvend en slijmoplossend.

Omschrijving
De eucalyptusboom is een hoge groenblijvende boom. De Globulus boom heeft lange smalle bladeren. De eucalyptus is één van de snelst groeiende en hoogste bomen ter wereld. Er bestaan ruim 500 verschillende eucalyptusbomen waarvan 20 soorten worden gebruikt voor het maken van etherische olie. Eucalyptusbomen groeien in Australië, voor koala’s dienen de eucalyptusbladeren als voeding.

Geur
De eucalyptus heeft zeer kenmerkende geur, de geur is zeer sterk en ruikt mint-achtig.

Extractie
De eucalyptus olie wordt verkregen door middel van stoomdestillatie van de bladeren en twijgen.

Eigenschappen:
Antiviraal, bacteriedodend, koortsverdrijvend, krampstillend, ontsmettend, pijnstillend en slijmoplossend.

Werking / helpt bij:
Verlichting bij verkoudheid, griep, keelpijn, hoest, zwakke ademhaling, longinfectie, verlicht hoofdpijn en zenuwpijn, insectenbeten, gordelroos, wonden, brandwonden, schimmels, eczeem, reuma, herpes, koortslip en negatieve gedachtes.

Contra-indicatie
– Bij zwangerschap of borstvoeding, raadpleeg een arts voor gebruik.
– Bij gebruik van bloedverlagende medicijnen of hartproblemen, raadpleeg een arts voor gebruik.
– Eucalyptus mag niet bij jongen kinderen (onder +- 6 jaar) gebruikt worden: kan benauwdheid en een verstikkend gevoel veroorzaken.
– Etherische oliën bevatten limoneen en linalool en andere stoffen die mogelijk een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Samenstelling
Alpha-isomethyl Ionone
Amyl Cinnamal
Amyl Cinnamyl Alcohol
Anise Alcohol
Benzyl Alcohol
Benzyl Benzoate
Benzyl Cinnamate
Benzyl Salicylate
Butylphenyl Methylpropional
Cinnamal
Cinnamyl Alcohol
Citral
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Evernia Furfuracea Extract
Evernia Prunastri Extract
Farnesol
Geraniol
Hexyl Cinnamal
Hydroxycitronellal
Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde
Iso Eugenol
Limonene !
Linalool
Methyl 2-octynoate

* Staat er een uitroepteken, dan betekend dat de hoeveelheid van dat stofje een allergische reactie kan veroorzaken

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post