Eelt behandelen en verminderen met badzout en etherische olie

Eelt aan de voeten is niet alleen lelijk, maar kan ook nog eens onprettig aanvoelen en zelfs andere klachten geven. Het is belangrijk om eerst na te gaan waarom je eeltvorming hebt, zo kan je het beter behandelen en misschien zelfs voorkomen. In veel situaties zal de eelt blijven terug komen. Gelukkig kan je met de juiste producten eelt wel verminderen en jouw voeten weer meer laten stralen.

Hoe ontstaat eelt?
Eelt is een verdikking van de opperhuid, deze verdikking ontstaat door druk en wrijving. Eeltvorming kan ontstaan door:
– Het dragen van te kleine of te grote schoenen
– Vorm van de voet: mensen met holvoeten of platvoeten hebben vaak eelt onder de voet.
– Voetaandoeningen: Hallux valgus, waarbij de grote teen scheef staat, kan eelt veroorzaken en bij hallux limitus, hallux rigidus, klauwtenen en hamertenen ontstaat eeltvorming.

Eelt verminderen
Eelt verwijderd niet in één keer, niet met speciale producten en ook niet met een pedicure. Eelt verwijderen kost gewoon tijd. Het is belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen, zodat je kan voorkomen dat de eelt terug komt of dat je de hoeveelheid terugkomend eelt kan beperken.

Eelt kan je behandelen door middel van pedicures en door thuis aan de slag te gaan. Zo kan je eelt zachter maken en verminderen met zout en etherische oliën.

Zuiveringszout
Zuiveringszout oftewel Sodium Bicarbonaat of Natriumbicarbonaat (baking soda) kan goed ingezet worden bij de bestrijding tegen eelt. Het zout verwijderd namelijk dode huidcellen en verminderd daarmee eelt. Het zout maakt de voeten ook nog eens lekker zacht. Je kan een voetenbadje maken met het zout en het zout als scrub gebruiken. Scrubben kan wel voor irritatie zorgen bij de gevoelige huid.

Dode Zeezout
Het zout uit de Dode zee is zeer uniek dankzij de unieke en rijke samenstelling van verschillende mineralen. Dode Zeezout verbeterd de vochtbalans van de huid, zo helpt het bij ruwheid en verbeterd het de huidbarriëre. Dode Zeezout helpt bij het afvoeren van dode huidcellen. Dankzij de antibacteriële werking van zwavel heeft het zout ook een reinigende werking op de huid.

Etherische olie citroen
De meest geschikte etherische olie bij eelt is citroen. Citroen helpt namelijk bij de droge huid, eelt en eksterogen.

Aanbevolen
Nyrela raadt Badzout Anti Eelt voetenbadje aan om de eelt te verminderen en de voeten zachter te maken.

Share this post