Depressie klachten bestrijden met oliën en zout in bad

Etherische oliën kunnen de oorzaak van de depressie niet wegnemen en kunnen depressie niet genezen, maar etherische oliën kunnen wel verlichting geven. Ze kunnen namelijk kalmeren en opbeuren en verschillende klachten verminderen.

Wat is depressie?
Er wordt van een depressie gesproken als je minstens twee weken erg somber bent, nergens zin in hebt of je iet meer kan genieten van dagelijkse dingen. Je somberheid kan dan niet meer als normaal gezien worden en ontregeld en beïnvloed je leven.

Symptomen:
– verdrietig/somber
– stemmingswisselingen
– waardeloos voelen
– verlies van interesse
– verlies van plezier
– verminderde of grotere eetlust
– weinig energie
– vermoeidheid
– onrustig of juist traagheid
– gedachten over zelfdoding of zelfverwonding

Zouten
Diverse zouten voor in bad helpen bij het verminderen van stress, het zout moet rijk zijn aan magnesium. Magnesium verhoog namelijk de weerstand tegen spanning en stress. Magnesium is te vinden in Dode Zeezout, Epsom zout en in magnesium chloride oftewel magnesiumvlokken.

Geschikte etherische oliën bij depressie

Lavendel: heeft een kalmerend en ontspannend effect. Lavendel kalmeert het zenuwstelsel waardoor het helpt met je innerlijke rust, slaapproblemen, rusteloosheid, prikkelbaarheid en paniekaanvallen.

Bergamot: Bergamot kalmeert bij angst en onrust. Bergamot verminderd depressie symtomen en slaapproblemen.

Mandarijn: werkt kalmerend en opbeurend. Mandarijn helpt bij slapeloosheid en depressie.

Citroengras: werkt kalmerend op het zenuwstelsel.

Petitgrain: kalmeert bij slapeloosheid, helpt bij depressie, angst, paniek, onrust en nervositeit.

Rode ceder: kalmeert het zenuwstelsel en verminderd stress en spanning.

Zoete sinaasappel: werkt kalmerend en opbeurend, verminderd depressie, stress, angst en spanningen.

May chang: werkt kalmerend en helpt bij een nerveuze depressie en bij vermoeidheid.

Aanrader

Badzout Boost: Werkt stressverlagend en helpt tegen verschillende depressie klachten. Het badzout bevat Dode Zeezout, magnesium chloride en de etherische oliën lavendel, bergamot en rode ceder.

Sunny Citrus: werkt kalmerend en opbeurend. Het badzout bevat Dode Zeezout en de etherische oliën zoete sinaasappel, mandarijn en petitgrain.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post