Angst en angststoornis symptomen verminderen met badzout

Badzout met etherische oliën kunnen goed ingezet worden bij angst. Etherische oliën kunnen niet de oorzaak van de angst weghalen of de stoornis genezen, maar etherische olie kunnen wel de symptomen verlichten. Zo kunnen de oliën bijvoorbeeld helpen om te kalmeren en te ontspannen.

Wat is een angststoornis?
Angst is een natuurlijke reactie bij gevaar, maar je kan ook angstig worden terwijl er geen gevaar dreigt. Als dit je leven beheerst is er sprake van een angststoornis. De meeste angststoornissen ontstaan tussen een leeftijd van 25 en 40 jaar en kunnen variëren tussen een fobie en OCS.

Symptomen van angst zijn:
– hartkloppingen
– hoofdpijn
– zweten
– duizeligheid
– trillen
– benauwdheid
– prikkelbaarheid
– slaapproblemen
– rusteloosheid
– vermoeidheid
– concentratieproblemen
– maagklachten

Denk je een angststoornis te hebben? Raadpleeg dan een arts.

Geschikte etherische oliën bij angst

Lavendel: heeft een kalmerend en ontspannend effect. Lavendel kalmeert het zenuwstelsel waardoor het helpt met je innerlijke rust, slaapproblemen, rusteloosheid, prikkelbaarheid en paniekaanvallen. Lavendel heeft ook een pijnstillende werking waardoor de olie hoofdpijn kan verlichten.

Bergamot: kalmeert bij angst en onrust. Bergamot verminderd depressie symptomen en slaapproblemen.

Mandarijn: werkt kalmerend en opbeurend. Mandarijn helpt bij slapeloosheid en depressie.

Citroengras: werkt kalmerend op het zenuwstelsel en werkt pijnverdovend bij hoofdpijn.

Petitgrain: kalmeert bij slapeloosheid, helpt bij depressie, angst, paniek, onrust, nervositeit en overmatig transpireren.

Rode ceder: kalmeert het zenuwstelsel en verminderd stress en spanning.

Zoete sinaasappel: werkt kalmerend en opbeurend, verminderd depressie, stress, angst en spanningen. Helpt bij hartkloppingen.

Aanrader

Badzout Boost: werkt stress verlagend en helpt tegen verschillende depressie klachten. Het badzout bevat Dode Zeezout, magnesium chloride en de etherische oliën lavendel, bergamot en rode ceder.

Sunny Citrus: werkt kalmerend en opbeurend. Het badzout bevat Dode Zeezout en de etherische oliën zoete sinaasappel, mandarijn en petitgrain.

of kies voor Badzout Lavendel.

Etherische oliën hebben een ondersteunende werking op lichaam en geest. De informatie over de werking van de producten met etherische oliën is afkomstig van soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van gebruikers. Nyrela doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op de site mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen, de informatie op de website mag dan ook niet gezien worden als medisch advies. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een medisch gekwalificeerde arts. Heeft u twijfel over het gebruik van etherische oliën voor uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch gekwalificeerde arts. Gebruik het product altijd zoals aanbevolen, wanneer etherische oliën verkeerd gebruikt worden kan dit schade aanrichten.

Share this post